Nagyszalontai Toldi játszótér

Nagyszalontai Toldi játszótér

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából egy Toldi tematikájú játszóteret ajándékoztunk testvérvárosunknak, Nagyszalontának.

A játszótéren a Toldi trilógia emblematikus elemei elevenednek meg: Toldi Miklós alakját egy 2,5 méter magas műanyag szobor jeleníti meg, a Budai várat pedig egy 3 tornyú zsindelytetős mászóvár formájában találjuk meg a pihenőparkban.

A monumentális várból egy spirál csőcsúszdán és egy hosszú egyenes csúszdán is le lehet érkezni a vár alatti öntött gumi dombra.

A trilógia további elemei szintén egyedileg faragott játszóeszközök formájában jelennek meg a parkban: találunk itt farkasos libikókát, agyagból megmunkált, majd műanyagból kiöntött bika formájú rugós játékokat, valamint egy fából faragott, ökör formájú mászókát is.

A játszótéren helyet kapott egy hatalmas homokozó, felette egy 8 szögletű napvitorlával, egy fészek hinta, valamint egy műkőből készült malomkő alakú asztal pihenő padokkal.

A munkálatok 2017 első negyedévében kezdődtek el, és gyermeknapra befejeződött a játszótér építése, magába foglalva az új kerítés és az öntözőrendszer kialakítását, valamint a gyepszőnyeg leterítését is.

Képek