Ön itt van:    Home      Tevékenységünk      Műszak és karbantartás

Műszak és karbantartás

A Városgazda Zrt. munkatársai látják el a kerület önkormányzati tulajdonú épületeinek, lakásainak, intézményeinek és egyéb ingatlanjainak műszaki és karbantartási feladatait. Munkájuk sokrétű, szerteágazó.

Lakás és nem lakás célú helyiségek karbantartása. (bérlakás)

A Városgazda Zrt. lakás és nem lakás célú helyiségek karbantartási és fenntartási munkáinak elvégzését saját hatáskörben látja el.

Feladata a több mint 1400 szociális bérlakásnak, a II. Rákóczi Ferenc utca 93-105. alatti 116 nem szociális bérlakásnak, és közel 350 nem lakás célú ingatlannak a karbantartása.

Csepeli strand karbantartási munkái

A Városgazda Zrt. munkatársai a Csepeli Strandon a téli üzemelés közben adódó elektromos és gépészeti, asztalos javításokat, ill. a kamerarendszer további kiépítését, valamint a festést végezik el. A folyamatos üzemeltetési feladatok mellett, 2014-ben a szakemberek felújították a csúszdát, korlátot készítettek, helyreállították a pergolákat és a burkolatokat. Beüzemelték az újonnan épített szaunát is.

Sport-, szabadidő- és rendezvényközpont karbantartása

A karbantartási munkálatokon kívül a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont stég és stégdeszkáinak festése, burkolatának elhelyezését is elvégzik a szakemberek minden évben. Szükségessé vált a téliesített vízhálózat feltöltése és a csőtörések javítása is.

Csepeli piac karbantartási munkái

2011. június 01-jétől a Csepeli Piac a Városgazda Zrt.-be történő beolvadásával, a piac karbantartási munkáinak ellátása a csoport feladatát képezi.

Rendezvények technikai lebonyolítása

A kerületben szervezett rendezvények lebonyolításában való részvétel a Szerviz csoport feladata.

A Városgazda Zrt. biztosítja egy-egy rendezvényen a technikai eszközöket és a lebonyolítást. Ezen belül a teljes kivonulást komplett eszközparkkal, a terület berendezését és a bontási munkákat, valamint a szállítást. A Városgazda támogatja a Városkép Kft. és az intézmények (iskolák, óvodák) által szervezett rendezvényeket. Illetve kedvezményt ad a civil szervezeteknek eszközbérlésre.

Intézmények karbantartása

Az intézmények karbantartási munkái is a Városgazda Zrt. Műszaki és karbantartási osztály feladatkörébe tartoznak.Az összes oktatási intézmény, 2 gimnázium, 16 általános iskola, 15 óvoda és 11 tagóvoda javítási munkáit a (gazdasági szolgáltató iroda megrendelései alapján) cégünk alkalmazottjai látják el.

Az intézményekben a napi karbantartási feladatokon kívül elkészült felújítások:

 •  Hermann Ottó Általános Iskola lépcsőházának és folyosóinak festési munkái
 •  Kék Általános Iskola földszinti mosdó felújítása, radiátorok cseréje, 2 tanterem festési munkálatai, raktár foglalkoztatóvá való átalakítása
 • Eötvös Általános Iskola melletti parkoló kapujának gyártása, beépítése, kerítés cseréje, kerékpár tároló készítése, festése, étkező előtti mosdó teljes felújítása, II. emeleti lány mosdójának felújítása
 • Jedlik Ányos Gimnázium gázvezeték javítása
 • Szivárvány óvoda játéktároló festése, tornaszoba kialakítása (folyamatban van)
 • Mészáros Jenő Általános Iskola 2 db foglalkoztató festése, burkolása, a bejárat betonozása, lépcső javítása, tornaterem festése, üvegfal tábla leszerelése
 • Lajtha Általános Iskola tűz víz hálózatának és hálózati vezetékének cseréje, kerti locsoló kiépítése
 • Gyermeksziget óvoda tornaszoba kialakítása
 • Kölcsey Általános Iskolában edzőterem kialakítása
 • Völgy utcai óvoda fűtés leválasztása
 •  Hétszínvirág óvoda belső játszóudvarának átépítése, kerítésfestés, kerítés áthelyezés
 • Gyermekláncfű óvoda Fenyves utcai tagóvoda homlokzati vakolatjavítás, kerítés átalakítása, vagyonvédelmi rács felszerelése
 • Bordás óvodában medence javítása
 • Érintésvédelmi jegyzőkönyvek alapján elektromos javítások
 •  A Tátika-Napsugár óvodafoglalkoztató termében szükségessé vált parketta csere külső vállalkozó bevonásával valósult meg.
 •  Humán Szolgáltatások Igazgatósága Karácsony S. u. Bölcsödében csőhálózat cseréje
 • Humán Szolgáltatások Igazgatósága Vereckei u. 10-ben foglalkoztató kialakítása.

 

Kiemeltebb munkák:

 • Festési munkálatok  Simon Bolivár sétány 1/a, alatti Nyugdíjasház közös használatú helyiségeiben, a lépcsőházban, az olvasószobákban, az előtérben, a folyosókon.
 • Zrínyi utcai kutyafuttató áthelyezése – Kossuth Lajos utca 146-150. sz. alatti területre.
 • Nappali melegedő  Ady E. út 64. szám alatti 3-as jelű épületének beüzemeléshez szükséges elektromos áram biztosítása, a fűtés kialakítása, beüzemelése és a riasztó rendszer átkötése.
 • 2014-ben elkészült a Kis-Duna öböl feletti hidacska teljes felújítása, a faszerkezeti elemek és a járófelületek cseréjével.
 • A Tamariska dombon, a Rákóczi kertben és a Daru dombon fitnesz eszközökettelepítettek, melynek környezetében ütéscsillapító szőnyegeket helyeztek el.

Csatornatervezések

A kerületben 2012-ben kezdődött teljes körű szennyvízcsatorna építéshez kapcsolódóan a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. szakemberei a rákötésekkel összefüggő műszaki kérdésekben és a házi szennyvízhálózat tervezésének ügyintézésében állnak a csepeli lakosok rendelkezésére.

2012 novembere óta van lehetőség arra, hogy az érintett háztartások rendeljék meg a Városgazdától – önkormányzati garanciával – a házi szennyvízhálózat megterveztetését és kiépítését.

2014.01.01–06.30-ig 11 db házi szennyvízhálózat terveztetése történt meg a Városgazdán keresztül.

Szociális pályázat keretében 27 db házi szennyvízcsatorna kivitelezése és 2 db nem támogatott pályázatos kivitelezés készült el.

Ugyancsak elkészült 8 db önkormányzati bérlakásban a házi bekötőcsatorna kiépítése.

Comments are closed.

?

Rólunk

Cégünk, mely 2012. június 12. óta a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. nevet viseli, az önkormányzati tulajdonban lévő lakások, üzletközpontok, egyedi, nem lakás céljára szolgáló létesítmények és társasházi lakások, parkolóhelyek, garázsok kezelését, valamint a kerület 18 közoktatási intézményének, a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Háznak, a Sport Szabadidő és Rendezvény Központnak, a Csepeli Piacnak, a Csepeli Strandnak és a Posztógyári Tanuszodának az üzemeltetését végezi...