Ön itt van:    Home      Tevékenységünk      Megváltozott munkaképességű dolgozóink

Megváltozott munkaképességű dolgozóink

Vannak esélyei egy fogyatékossággal élő munkavállalónak? Az egyenlő bánásmód elve, fontos kérdés a XXI. században. A főváros 21. kerületében, működik. A Csepeli Önkormányzat megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztat. A működtetési és üzemeltetési feladatokat a Csepeli Városgazda Zrt. végzi.

Színes műanyag játékokkal, szebbnél szebb kézzel készített termékekkel és mosolygós kedves emberekkel, találkozhatunk egy csepeli foglalkoztató műhelyben. Az egyik csapat, a kisgyermekek nagy kedvencét, a formaválogatós csodakockákat csomagolja, míg a másik csapat húsvéti kézműves ajándéktárgyakat készít.

Nemcsak az alkotás örömét élvezhetik, hanem árusíthatják is portékáikat, minden pénteken, a csepeli piacon.

Ugye milyen egyszerű felkarolni és segíteni a fogyatékkal élő embereket? Nem volt ez mindig így. Az úgynevezett Bedolgozói Csoport a megszűnés szélén állt. A Csepeli Önkormányzat 2013-ban átvette a kerületben működő, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató csoportot. A működtetési és üzemeltetési feladatokat, 2013. október 01-jétől a Csepeli Városgazda Zrt-re bízta.

A bedolgozói csoport a Petőfi utcában kapott helyet. Az üzemeltető munkatársai azonnal megtettek mindent a szükséges tárgyi feltételek kialakítása, biztosítása érdekében.

A létszám 2014. első félévében bővült. Jelenleg 35 fogyatékossággal élő ember kap itt munkalehetőséget. A foglalkoztatottak két csoportban, négy-négy órás munkaidőben dolgoznak, orvosi szakvéleményeik szerint. Könnyű ülő fizikai, csomagoló és termék-összeállító bedolgozói munkát végeznek, úgymint játékcsomagolás, függönycsipesz összeszerelés, hinta-összeállítás.

A Városgazda Zrt. megpályázta, és megkapta a Rehabilitációs Akkreditációs Tanúsítványt, mely számos olyan kedvezményre, lehetőségre jogosítja a fenntartót és üzemeltetőt, ami a foglalkoztatottak hasznára fordítható. Népi kézműves oktatót alkalmaznak, aki különféle tárgyak készítésére tanítja be a csoporttagokat. Változatos a munka, van, aki bedolgozói munkával van elfoglalva, van aki sző, kaspót fon, gyöngyöt fűz, vagy épp tányéralátéteket gyárt. Az biztos, hogy esélyt kaptak.

Comments are closed.

?

Rólunk

Cégünk, mely 2012. június 12. óta a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. nevet viseli, az önkormányzati tulajdonban lévő lakások, üzletközpontok, egyedi, nem lakás céljára szolgáló létesítmények és társasházi lakások, parkolóhelyek, garázsok kezelését, valamint a kerület 18 közoktatási intézményének, a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Háznak, a Sport Szabadidő és Rendezvény Központnak, a Csepeli Piacnak, a Csepeli Strandnak és a Posztógyári Tanuszodának az üzemeltetését végezi...