Ön itt van:    Home      Közérdekű      Felszámolásra került a CSEPEL- Ófalu MOL telep melletti illegális szemétlerakó

Felszámolásra került a CSEPEL- Ófalu MOL telep melletti illegális szemétlerakó

2016-09-08
Kategória: Közérdekű

Csepel ipari területén, Csepel-Ófalu MOL telep mellett, az alábbi fényképen látható súlyos környezetszennyezéssel találkozott az arra járó.

 

Ezen a környéken sajnos rendszeres az illegális hulladéklerakás. Évek óta hordják ide a tönkrement háztartási eszközöket, nagyobb méretű hulladékokat. Sokan járnak ide teherautókkal is szemetet elhelyezni. A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt évente több alkalommal is elszállíttatja a hulladékot erről a területről.

Szeptember 07-én és 08-án is megszervezte a nagymennyiségű szemét elszállítását. 2 db 32 m3-es multifilteres konténert rendelt a szerződött partnerétől az FKF Zrt-től, amelyekbe munkagépek töltötték be a szemetet.

 

 

Mit tegyünk az illegális szemétlerakás ellen?

 

A polgárok tisztességes többsége, aki környezettudatosan próbál élni és erre neveli gyermekeit, mélységesen fel van háborodva az ilyen cselekedetek láttán, és azonnal felmerül benne a kérdés: Hogyan lehetne ezt megszüntetni?

A szemetelés bűncselekmény

Ha tenni akarunk mindezek ellen, akkor először is nem árt tudni, hogy az illegális hulladék-elhelyezés bűncselekmény!

 

A Büntető Törvénykönyv 248. § (1) szerint „Aki a) arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékgazdálkodási tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2)  A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt a hulladékról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.”

 

Első teendő tehát a hatóságok segítése az elkövetők beazonosításában.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

?

Rólunk

Cégünk, mely 2012. június 12. óta a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. nevet viseli, az önkormányzati tulajdonban lévő lakások, üzletközpontok, egyedi, nem lakás céljára szolgáló létesítmények és társasházi lakások, parkolóhelyek, garázsok kezelését, valamint a kerület 18 közoktatási intézményének, a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Háznak, a Sport Szabadidő és Rendezvény Központnak, a Csepeli Piacnak, a Csepeli Strandnak és a Posztógyári Tanuszodának az üzemeltetését végezi...