Ön itt van:    Home      Fogyasztóvédelem      Fogyasztóvédelmi tanácsok az ünnepekre

Fogyasztóvédelmi tanácsok az ünnepekre

2015-12-08
Kategória: Fogyasztóvédelem

A következőket jó tudni, ha webshopból vásárolunk.

Sokan próbálják elkerülni az ünnepek előtti boltokban hömpölygő tömeget, ezért egyre többen választják a kényelmesebb internetes vásárlást. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy nincs nyitvatartási időhöz kötve, gyorsabban beszerezhető a termék, és jóval nagyobb választékot tesz elérhetővé. Hátránya, hogy a vásárlást megelőzően nem vehetjük kézbe és nézhetjük meg a terméket, így előfordulhat, hogy mást kapunk kézhez, mint amire a honlapon megosztott információk alapján számítottunk.

Jó ha tudjuk:

  • a termék átvételétől számított 14 napon belül akkor is elállhatunk az ügylettől, ha az árunak semmilyen hibája nincs, ezt a döntésünket még indokolnunk sem kell, csupán jeleznünk a kereskedő felé.
  • Elállás esetén a vállalkozásnak vissza kell térítenie a kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. A termék visszaküldésének közvetlen költsége azonban bennünket terhel.

Vannak esetek, amikor nem illet meg bennünket az indokolás nélküli elállás joga, így például, ha a terméket egyedi megrendelésre, utasításunk alapján vagy kifejezett kérésünkre állították elő (ide sorolható mondjuk egy, a képeinkből összeállított naptár vagy arcképes bögre), vagy romlandó/ minőségét rövid ideig megőrző termékről van szó. De példaként említhetőek azok a zárt csomagolású termékek is (pl. elektromos fogkefe, fehérnemű, kozmetikum), amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból nem küldhetők vissza az átadást követő felbontásuk után. Ugyanígy nem élhetünk elállási jogunkkal, miután a lezárt csomagolásban lévő DVD csomagolását felbontottuk. A csomagolás felbontását megelőzően azonban ezeknél a termékeknél is megillet bennünket az említett elállási jog.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

?

Rólunk

Cégünk, mely 2012. június 12. óta a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. nevet viseli, az önkormányzati tulajdonban lévő lakások, üzletközpontok, egyedi, nem lakás céljára szolgáló létesítmények és társasházi lakások, parkolóhelyek, garázsok kezelését, valamint a kerület 18 közoktatási intézményének, a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Háznak, a Sport Szabadidő és Rendezvény Központnak, a Csepeli Piacnak, a Csepeli Strandnak és a Posztógyári Tanuszodának az üzemeltetését végezi...